mandag den 10. maj 2010

Dato for international Ipad-lancering samt priser offentliggjort.For ikke så mange dage siden, kom der endelig en officiel dato- og prisliste for Ipaden. Det er muligt at forudbestille i nogen europæiske fra og med idag (den 10. maj, red.) - Dog ikke i Danmark. Ipad'en rammer butikkerne den 28. maj (dog heller ikke i Danmark).

Det drejer sig i første omgang om Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Spanien, Schweiz og Storbritannien.

Priserne varier fra land til land. Fx 429,-/499,-/599,- GBP for wifi modeller. Det er en del mere end i USA, men ifølge udtalelser fra Apple skyldes det udelukkende den engelske moms, kendt som VAT. Dog kræver det ingen studenterhue at regne ud at den engelske moms på 17,5% ikke kan udgøre hele stigningen.

I næste omgang, engang i juli, er Danmark heller ikke inkluderet, og derfor er kan man kun gætte på dato og pris. Ved at sammenholde den engelske pris med den danske moms fås en pris på 3.989,325 danske kroner, så mon ikke vi kan forvente en dansk pris på 3.999,- for den billigste model når Apple engang velsigner det danske marked med Ipad'en. Forhåbentligt finder den vej uden om de officielle forhandlere inden da, ligesom Iphonen gjorde det i sin tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar