tirsdag den 4. maj 2010

[GUIDE] Jailbreak IPhone 3gs 3.1.3 med spirit


Som lovet følger her en guide til at jailbreake, men ikke unlocke, IPhone (eller IPod touch), der kører OS 3.1.3. Guiden virker både til mac og pc. Ligesom Ipod 3G og IPad også er understøttet.Før du går i gang
 • Backup af dine SHSH-filer. En SHSH-fil er en slags unik signatur, din IPhones fingeraftryk om man vil. Hver gang du gendanner din telefon, genkender og godkender Apple dette fingeraftryk. Når Apple udgiver en ny firmware-version stopper de med at godkende ældre versioner af SHSH-filer, og det er derfor umuligt at installere ældre versioner af IPhone OS på din IPhone, medmindre du altså har taget en backup. Det er altså ikke nødvendigt for at jailbreake, men det kan stærkt anbefales, da du ellers ikke vil være sikker hvis Apple blokerer for det hul i softwaren der bruges til at jailbreak. Vi skal nok smække en dansk guide op, men indtil da kan du finde en engelsk på google.
 • Kend konsekvenser og foredele. At jailbreake en IPhone er at modificerer softwaren på den, og lige som alle andre modifikationer er der risikoer. Generelt er det faktisk rimeligt sikkeret at jailbreake, men i meget sjældne tilfælde kan det gå galt, og i værste fald "bricke" telefon, hvilket vil sige du pludselige sidder med en mursten hånden, eller i hvertfald en IPhone der ikke kan bruges til andet end en mursten. Det er dog absurd sjældent at der sker uoprettelig på en iphone ved jailbreak (ligesom at det er sjældent man får blodprop af hovedpinepiller). Desuden har der været enkelte sager hvor Apple nægtede at yde support til jailbreakede IPhones. Det skal dog, i den sammenhæng, nævnes at en hacket Iphone nemt kan gendannes til original stand gennem itunes. En uddybende artikel om fordele og ulemper ved jailbreak er snart på vej.
 • Advarsel ved unlocking. For at bruge spirit-jailbreaket er det nødvendigt at opdatere til 3.1.3. Det vil også opdaterer modem-softwaren (på engelsk "bandbase") til den nyest version, som ikke kan unlockes, derfor skal du ikke opdaterer hvis du allerede har en unlocket iphone. Opstilling med punkttegn

Nødvendig Software/Hardware
 • Itunes version 9 (helst den nyeste)
 • Spirit (til at udføre selve jailbreaket) - Findes både i en mac og windows version.
 • Iphone 3g/3gs, ipod touch med OS v 3.1.3 eller Ipad med 3.2

Lad os så komme i gang!

 1. Slut din Iphone til din computer med USB-kablet.
 2. Start Itunes og tag en backup af dine filer.
 3. Download og kør Spirit (Brugere af windows 7 og vista skal køre programmet i kompatibilitetstilstand for windows 98/me)
 4. Programmet skulle gerne registrer dit apparat, hvis ikke så genstart programmet, og prøv evt. at tage din iphone ud og slut den til forfra.
 5. Tryk "Jailbreak"
 6. Lad programmet udføre sin magi indtil det skriver "Jailbreak complete!"
 7. Dit apparat genstarter og du er nu fri fra Apples fængsel - Du skulle gerne se et app kaldet "Cydia" på dit springboard.
Disclaimer: Det skal selvfølgelig nævnes, at denne guide er ment til undervisningsformål, og at vi ikke har noget ansvar for ændringer og skader på dit apparat.

GOD FORNØJELSE!

10 kommentarer:

 1. Skal tlf være unlocked for at dette virker?

  SvarSlet
 2. Når jeg skal trykker "jailbreak", får jeg en fejl om at: "C:\Program Files\Acer\Empowering Technology\eDataSecurity\x64\LIBEAY32.dll er enten ikke beregnet til at køre i Windows, eller den indeholder fejl. Og øverst på komandolinjen står der dl.exe - fejl i afbilning..
  Jeg håber i vil hjælpe :((

  SvarSlet
 3. Jeg bruger Windows Vista, og har prøvet at køre det i 98/ME og som administrator, men ingen nytte

  SvarSlet
 4. Umiddelbart flot program, bare ærgeligt det ikke virker.. Jeg var en klovn og kom til at opdatere officielt til 3.1.3 og har ikke kunne tænde telefonen siden. Når jeg kører jeres program så melder den fejl hver gang jeg trykker jailbreak Error code 1... Nogen hjælp til hvorn man får d til at virke ??

  SvarSlet
 5. programet fungere 100 procent jeg har jailbreaket min iphone 3gs 3.1.3

  SvarSlet
 6. alaajoussif: Er den officielt sim oplåst? Vil nemlig gerne vide om hvad der kan nu ske hvis man opdatere ?? .. kan man miste sim oplåstningen fra operatøren??

  SvarSlet
 7. Programmet virker. Hvis i oplever fejl så prøv at køre programmet i 98 eller 95 tilstand. Brugere af windows 7 og windows vista skal også huske at køre som administrator.

  Det skal desuden nævnes at iphonen skal være arkiveret gennem itunes (så der ikke bare står "connect to itunes" når man tænder).

  Hvis intet virker, så lån en mac af en ven og kør det derfra, der er umiddelbart ikke så mange problemer.

  SvarSlet
 8. Er der nogle er ved om der snart også kommer et unlock til 3.1.3?

  SvarSlet
 9. Alt tyder på at det komme samtidigt med lanceringen af iPhone 4G i juni. Det tyder interne samtaler fra dev-Team i hvert fald på. Det er højest sansynligt allerede færdigt, men tilbage holdes for at Apple i får lov til at patche det ;)

  SvarSlet
 10. hvornår kommer der et til version 4.0??

  SvarSlet